• Slide podstránka

Zatížení pohybové soustavy po zimě

Aktivita po zimě 400Zatížení pohybové soustavy po zimě může být větší než obvykle, zvlášť pokud během zimních měsíců došlo k menšímu množství fyzické aktivity. Zimní období často vede k sedavějšímu životnímu stylu, což může oslabit svaly a snížit flexibilitu, čímž zvyšuje riziko zranění. Přechod k aktivnějšímu jarnímu a letnímu režimu vyžaduje opatrnost, aby se předešlo zraněním.

Zde jsou některé tipy, jak bezpečně zvýšit zatížení pohybové soustavy po zimě:

Začněte pomalu: Nechte své tělo si zvyknout na zvýšenou fyzickou aktivitu postupně. Zvyšujte intenzitu a délku cvičení pozvolna.

Zahrňte rozcvičku: Před zahájením jakékoli fyzické aktivity je důležité provést rozcvičku, aby se svaly zahřály a připravily na větší zatížení.

Strečink: Po cvičení nezapomeňte na strečink. Pomáhá uvolnit napětí ve svalů a zvyšuje flexibilitu, což snižuje riziko zranění.

Posilujte jádro: Silné svaly jádra (oblasti břicha a dolní části zad) podporují stabilitu a mohou pomoci předejít problémům s pohybovým aparátem.

Různorodost cvičení: Kombinací různých typů cvičení (aerobní aktivity, síla, flexibilita) můžete vyváženě posilovat celé tělo a zabránit jednostrannému zatížení.

Hydratace a vyvážená strava: Dostatečný přísun tekutin a vyvážená strava bohatá na vitamíny a minerály podporují regeneraci a celkovou funkci pohybového systému.

Naslouchejte svému tělu: Pokud pocítíte bolest nebo nepohodlí, neignorujte tyto signály. Případné problémy konzultujte s odborníkem.

Pokud jste během zimy nebyli aktivní, je důležité být o to opatrnější při návratu k pravidelnému cvičení, aby se předešlo zranění. V případě jakýchkoli zdravotních obav nebo pokud jste dlouhodobě nebyli aktivní, je vhodné se před zahájením nového cvičebního programu poradit s lékařem nebo fyzioterapeutem.

 

Lékařské podiatrické centrum

map marker 2 16   Maiselova 25/4, Praha 1, 110 00
phone 68 16   tel.: 734 246 970 (Podiatrie)
 phone 68 16   tel.: 724 294 436 (Pedikúra)
     

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Platba je možná pouze v hotovosti!

MUDr. MARIE SOUČKOVÁ- PODIATRIE A ORTOPEDIE - idatabaze.czOrtopedické ordinace, ortopedie - idatabaze.cz

Spolehlivá firma (MUDr. Marie Součková)

Ordinační hodiny

Po

Út

St

Čt

8:00 - 14:30

8:00 - 17:30

7:00 - 14:30

8:00 - 12:30  13:30-18:00

7:00 - 12:00

 

 

 

 

Dárkový poukaz

poukaz 2023 1500