• Slide podstránka

Komplexní péče o nohy a prevence

sandaly 500 333Komplexní podiatrická péče o nohy zahrnuje velice široký okruh problémů od bolesti nohou, přes různé nemoci, které zhoršují funkci nohou až přes otlaky, mozoly a zarůstající nehty.

Základem je péče o nohy

Lidé mají tendenci zanedbávat prevenci a spíše řeší problémy, až když je začnou obtěžovat. Péče o nohy není u nás dostatečná, lidé se spíše věnují svému vzhledu, který je navenek vidět, tedy, vlasy, ruce a pleť apod. Nohou, které jsou velkou část roku schované v botách, tak těch si tolik nevšímají. Situace se mění s příchodem jara, kdy se začíná nosit otevřená obuv. Pak můžeme vidět širokou škálu barev na nehtech u nohou. Bohužel bez ohledu na kvalitu nehtů, zarůstání nebo onemocnění.

Jak by měla tedy vypadat správná péče o nohy?

Především je nutné si uvědomit, že péčí o nohy nemáme na mysli jen hygienu nohou. Ta by měla být samozřejmostí od útlého věku. Do péče o nohy patří přiměřené zatěžování celého pohybového aparátu různými sportovními aktivitami s vyloučením převahy jednostranného zatěžování. Pohybové aktivity musí být vyvážené. Nohy je nutné správně obouvat. V dětském věku bota nohu formuje, dítě by nemělo nosit boty po starším sourozenci, obuv by měla mít pevné vedení paty, měla by být dostatečně prostorná, ohebná, vyrobena z kvalitních kožených materiálů, s nadměrkem v délce 15 mm. Dalším pravidlem je, že obuv používáme k určenému účelu, tzn. sportovní obuv jen na sport, společenskou obuv jen na společenské akce, atd.

Velmi málo z nás využívá profesionálního ošetření nohou pedikérem

 Mnohdy špatné ostříhání nehtů vede k vleklým problémům se zarůstáním nehtu, zánětům, opakovanému odstraňování nehtové ploténky, různým deformitám prstců. Často v ambulanci vidím u diabetiků špatnou péči o nohy. Tito pacienti by především neměli správnou péči o nohy podceňovat. Nohy nás nosí celý život, zaslouží si naši pozornost a hlavně kvalitní péči.

Dá se patřičnou péčí předejít některým pozdějším obtížím a onemocněním? Můžeme i ve vyšším věku ještě leccos napravit?

Jednou ze základních podmínek správné péče je hygiena nohou, stříhání nehtů rovně, ošetření vhodným krémem, střídání obuvi, přezouvání nejen ve škole, ale i v zaměstnání, pravidelné udržování nohou v kondici jednoduchými cviky. Objeví-li se nějaké problémy, nečekat a vyhledat odbornou pomoc. 

V dospělém věku již při výskytu různých deformit prstců a změn klenby je třeba podstoupit odborné lékařské vyšetření, nejlépe podiatrické, dle výsledků zvolit správnou obuv s aplikací individuální vložky. Nezapomínat na cvičení svalstva nejen nohou, ale celého těla. Důležité je pamatovat na stravování, pohyb, otužování, hýčkání wellness procedurami nohou a nebát se svěřit své nohy do péče odborně vyškoleného pedikéra.

V čem spočívá komplexní podiatrická péče?

Naše lékařské podiatrické centrum nabízí vyšetření a diagnostiku v oborech ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí včetně ultrazvukového vyšetření. Dále poskytujeme komplexní podiatrické vyšetření a analýzu chodidel pomocí podobarometrie, vyšetření chůze, stoje, stavu držení těla, uvolnění ev. zjištěných blokád pomocí manuálních technik, zatejpování a doporučení správné obuvi, individuální vložky nebo jiné pomůcky s instruktáží potřebných cviků a režimů v návaznosti na rehabilitaci a v případě nutnosti na další specializovaná pracoviště, kliniky.

Odborná pedikúra

Naše centrum nabízí služby v oblasti péče nejen o nohy. Ošetření nohou provádí mistryně ČR v Profi pedikúře se zaměřením rovněž na problémy zarůstajících nehtů, defekty nehtové ploténky a nedílnou nabídku tvoří wellness procedury.

Kvalitní přípravky pro péči o ruce, nehty a nohy

Našim klientům doporučujeme využít pro péči zcela přírodními produkty Sparitual, určené pro všechny, kdo chtějí o své ruce, nohy a nehty řádně pečovat. Produkty navozují propojení mysli, těla a duše, a proto jsou vhodné obzvláště pro těhotné, imunitně oslabené jedince, diabetiky, revmatiky, pro pacienty po onkologických onemocněních. Péče Sparitual obsahuje jemné vůně s léčebnými přínosy, produkty jsou 100% vegan, nejsou testovány na zvířatech a jsou bez syntetických barviv, bez konzervačních látek, parabenů, umělých barviv a parfémů.

 

Lékařské podiatrické centrum

map marker 2 16   Maiselova 25/4, Praha 1, 110 00
phone 68 16   tel.: 734 246 970 (Podiatrie)
 phone 68 16   tel.: 724 294 436 (Pedikúra)
     

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Platba je možná pouze v hotovosti!

MUDr. MARIE SOUČKOVÁ- PODIATRIE A ORTOPEDIE - idatabaze.czOrtopedické ordinace, ortopedie - idatabaze.cz

Spolehlivá firma (MUDr. Marie Součková)

Ordinační hodiny

Po

Út

St

Čt

8:00 - 14:30

8:00 - 17:30

7:00 - 14:30

8:00 - 12:30  13:30-18:00

7:00 - 12:00

 

 

 

 

Dárkový poukaz

poukaz 2023 1500